Verhoogde RIJVAARDIGHEID

Ooit al eens een slipcursus gevolgd?  Leuk, niet?
Wel, een slipcursus horen we niet zo graag.  We gaan je namelijk niet leren slippen, maar bewust maken van de relatie tussen snelheid en stoppen.  Daarnaast leer je ook dat je auto je geweldig gaat helpen om tot een verhoogde rijvaardigheid te geraken.   Wil je een opleiding waarbij je bewuster en als rijvaardigere chauffeur naar huis gaat, dan is dit ‘m!

In de basiscursus rijvaardigheid gaan we verder waar een gewone slipcursus stopt.
We werken voornamelijk op de beperking van de risicoaanvaarding en leren aan wat er gebeurt als het fout gaat, maar vooral waarom, zodat hier op ingespeeld kan worden.

Wat we vooral niet gaan doen is je leren slippen, aangezien we dat net willen vermijden.

Ik had een beetje schrik om deze cursus aan te vatten omdat mijn collega’s mij wat opgejut hadden, maar ik ben blij dat ik ze gedaan heb. Het was een echte oogopener die mij bewuster gaat doen rijden. Top!

Tess

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat in een noodsituatie 30% van de bestuurders helemaal niet meer reageert?  60% probeert iets te doen, maar weet eigenlijk niet of het effectief is.
De resterende 10% doet dan iets dat effectief ook werkt.
Onze trainingen doen daar iets aan!

Wanneer je risico’s herkent en tijdens onze trainingen ervaart hoe je moet reageren als het fout gaat, dan ga je de baan op met een rugzakje aan ervaringen die je gaan helpen.
Zie het een beetje als een informatiebestandje op je harde schijf waar je naar terug grijpt wanneer je het nodig hebt.

Geeft die rijvaardigheidscursus of slipcursus dan geen risico op overmoed in het verkeer?
Nee, in tegendeel!
Onze cursussen geven je een duidelijk inzicht in de gevaren van snel rijden en stuurfouten. Vaak is het een echte oogopener. 
Onze cursisten melden ons vaak dat ze na het volgen van de cursus veel bewuster met snelheden en omgevingen om gaan dan er voor.
Ze zijn zich wel degelijk bewust van de gevaren die optreden tijdens het autorijden en stellen zich veel defensiever op.

Binnen de rijvaardigheid hebben we verschillende niveaus, waar iedereen zijn gading in vindt.

U wordt begeleid door de beste instructeurs van België die allemaal een achtergrond hebben binnen gespecialiseerde diensten (politie, dringende geneeskundige hulp, douane, defensie, …) en dit op het grootste rijvaardigheidsterrein van Vlaanderen.

Translate »