Veilig in het verkeer

Dit is onze ‘level 1’ cursus voor motorrijders, gegeven onder een beproefd concept .
Deelnemen kost momenteel €185 voor een hele dag, met ontbijtkoek, lunch en lidmaatschap inbegrepen. 
Al lid van Motorsport Vlaanderen?  Dan krijg je een cashback voor deze opleiding! Lid van BMW motorclub? Dan serveren we nog eens €20 korting.

Deze training staat open voor iedere motorrijder.  

We leggen tijdens deze dagopleiding de principes van goed kijken, zithouding, gewichtsverplaatsing, ideale en veilige rijlijnen, gevaren, enz uit in een losse sfeer tijdens een ontbijt.

Daarna gaan we op een afgesloten terrein allerlei oefeningen doen waar de nadruk ligt op deze aspecten.  Het gaat hem er om onze motorfiets steeds goed in de hand te houden en op een veilige plaats te kunnen oefenen.

De voormiddag sluiten we af met een lunch, waarna we de openbare weg op gaan om het ingeoefende in de praktijk te brengen.

Deze rijvaardigheidscursus is er op gericht om je veilig in het verkeer te kunnen begeven en realistische situaties te oefenen om ongevallen te vermijden.

Deze cursus kan zowel als beginner of als gevorderde gevolgd worden met je eigen motorfiets.  Bij groepsinschrijvingen kan iedereen uit dezelfde groep ook samen trainen bij dezelfde instructeur.

Kostprijs: momenteel wordt met Motorsport Vlaanderen bekeken hoe de samenwerking in 2024 zal verlopen. (Normale prijs is €185)

Al lid van Motorsport Vlaanderen? Dan krijg je in 2024 een cashback.
Lid van BMW Motorclub? Geef dit dan aan bij de inschrijving.  Je lidnummer wordt gecontroleerd en je krijgt nog eens €20 van de club (rechtstreekse afhandeling bij inschrijving.)

Extra voordeel: je bent verzekerd voor persoonlijke ongevallen tijdens de training en je kunt via je mutualiteit tot €20 terugkrijgen! (Vraag je formulier bij je mutualiteit en bezorg dit aan Motorsport Vlaanderen, zodat zij dit kunnen valideren.)

Wie zijn de trainers

Al onze trainers hebben het brevet van motard bij de lokale, federale en militaire politie en/of  geven ook les aan motards van de diverse politiezones en de militaire politie.
Wil je dus les krijgen van mensen die dagdagelijks bezig zijn met motorrijden op hoog niveau, dan is dit je kans!
Al de vaardigheden die ze aangeleerd kregen en dagdagelijks toepassen, staan open voor jullie.
We geven al de kennis met plezier door, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren.

Heb je een verkeersvraag waar je al lang mee worstelt? Wel, tijdens de opleiding gaan er zeker momenten zijn waarbij je deze vraag kunt stellen.
We zullen ze dan ook zo goed mogelijk beantwoorden.

Wie zijn de trainers?