Bochtenstage ARDENNEN

Veilig door het verkeer en Veilig door de bocht doorlopen?  Dan kunnen we de bochtentechniek gaan aanscherpen.

Dit doen we vooral richting Ardennen in deze bochtenstage Ardennen Level 1 of 2, waar het verkeer beperkter is en we bochten in overvloed hebben.

Lid van BMW motorclub?  Dan krijg je €20 korting op deze opleiding!

Deze training bochtenstage Ardennen staat open voor iedere motorrijder, doch het is aan te raden om enige ervaring te hebben.

We herhalen tijdens deze dagopleiding de principes van goed kijken, zithouding, gewichtsverplaatsing, ideale en veilige rijlijnen, gevaren, enz uit in een losse sfeer tijdens een koffietje.

Hierna duiken we de Ardennen in.  

Waarom de Ardennen?
Hier is de verkeersdruk een pak lager dan in Vlaanderen en dit gecombineerd met een zeer bochtige omgeving, maakt dat dit de ideale plaats is om de bochtentechniek wat bij te schaven.
Leuk meegenomen is dat we in de Ardennen wel een paar mooie plaatsjes kennen waar je misschien nog nooit bent geweest, of waar je nog eens graag naar terugkeert.
Ook hier is het niet de bedoeling dat we gaan racen, maar dat bochten vlot en veilig worden genomen met inachtneming van de verkeersregels.  Rond de middag pauzeren we tijdens een lunch.

Deze training is er op gericht om je veilig in het verkeer te kunnen begeven. De begeleider zal observeren hoe je rijdt, nagaan of er fouten gebeuren en die dan ook bijsturen.

Tijdens de bochtenstages mikken we niet puur op snelheid, maar op techniek. Veiligheid en beperken van de risicoaanvaarding staan voorop!

Wie zijn de trainers

Al onze trainers hebben het brevet van motard bij de lokale, federale en militaire politie en/of  geven ook les aan motards van de diverse politiezones en de militaire politie.
Wil je dus les krijgen van mensen die dagdagelijks bezig zijn met motorrijden op hoog niveau, dan is dit je kans!
Al de vaardigheden die ze aangeleerd kregen en dagdagelijks toepassen, staan open voor jullie.
We geven al de kennis met plezier door, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren.

Heb je een verkeersvraag waar je al lang mee worstelt? Wel, tijdens de opleiding gaan er zeker momenten zijn waarbij je deze vraag kunt stellen.
We zullen ze dan ook zo goed mogelijk beantwoorden.

 
Wie zijn de trainers?

Deze rijvaardigheidscursus kan zowel als beginner (niveau 1) of gevorderde (niveau 2) gevolgd worden. We proberen groepen samen te stellen met gelijkwaardig kunnen.  Enige ervaring is echter wel wenselijk.  Het is tevens ook aan te raden eerst de basisbehendigheid te volgen, zeker voor de motorrijders met weinig ervaring.  Het is niet de bedoeling dat we gaan ‘racen’. We merken wel, dat wanneer je te weinig ervaring hebt, dit een heel lastige dag gaat worden.  Ben je niet zeker? Vraag het ons!
Wanneer je als groep inschrijft, plaatsen we jullie samen met één instructeur.

Het is wenselijk dat eerst niveau 1 wordt gevolgd, omdat we ons daarin toespitsen op de juiste technieken.  Bij niveau 2 frissen we de basis even op en gaan we verder hierop.  De technieken worden uitgediept en nieuwe inzichten worden aangeleerd.
Denk je echter meteen te kunnen starten in niveau 2, vraag dat zeker even na bij ons.  We merken regelmatig dat deelnemers zich overschatten en dan dienen ze veel te veel op hun limiet te rijden, wat de opleiding ten eerste zeer vermoeiend maakt, maar vooral onveilig.

Naargelang het seizoen, maar ook de wensen van de groep, kan de training aangepast worden.  Dit kan vooraf in overleg.

Op regelmatige basis organiseren we ook een tweedaagse Masterclassopleiding, waarbij we overnachten in een mooi hotel en lekker eten.  Dit is superleuk wanneer je dit kunt doen in groepsverband met enkele vrienden.  Als je hier interesse in hebt, laat het ons gerust weten.  

Kostprijs voor de dagcursus: €195 inclusief (broodjes-)lunch.