Het Nieuwe Rijden

Economisch, defensief, hybride, volledig elektrisch rijden zijn allemaal dingen die behoren tot het nieuwe rijden.
Onze voertuigen veranderen in sneltreinvaart en onze manier van rijden eigenlijk niet.  De opleidingen die wij aanbieden leren je om te gaan met deze nieuwe manier van rijden, aangepast aan het type voertuig dat gebruikt wordt.

Waarom kiezen voor de cursus Het Nieuwe Rijden?

Minder CO₂-uitstoot, betere luchtkwaliteit

Door deze opleidingen verbruik je minder brandstof waardoor ook de uitstoot van CO₂ en stikstof afneemt. Dat is uiteraard een voordeel voor onze omgeving. Minder CO₂-uitstoot zorgt ook voor een groener wagenpark.

Minder banden- en remmenslijtage

Met de juiste bandenspanning en dankzij de nieuw aangeleerde rijstijl slijten je banden minder snel, is er minder fijnstof en komen er minder microplastics in het regenwater terecht. Het Nieuwe Rijden leert je bewust om te gaan met je omgeving zodat je het voertuig meer laat uitrollen, daardoor slijten ook je remmen minder.

Voertuigen gaan langer mee

Als je rustig rijdt, dan slijten de motor, versnellingsbak, wielophanging en stuurinrichting van je voertuig minder snel. Minder slijtage betekent minder kosten voor onderhoud en reparatie.

Minder brandstof- en stroomverbruik

Dankzij de opleidingen kun je op jaarbasis 100 tot 200 liter brandstof besparen. Of nog meer als je alle tips consequent toepast. Dit geldt natuurlijk ook voor elektriciteit bij elektrische of hybride voertuigen. Tel dat eens uit op heel het wagenpark van een bedrijf.

Veiliger

Wie een ontspannen en anticiperende rijstijl hanteert heeft minder kans op een aanrijding. Bovendien is de aangepaste rijstijl goed voor het imago van je bedrijf of organisatie.

Het Nieuwe Rijden voor elektrische voertuigen

 

In een elektrisch voertuig kun je ook veel energie besparen door Het Nieuwe Rijden 3.0 – en de bovenstaande tips – toe te passen. Bij elektrische voertuigen leren we je met name ‘One Pedal Driving’ en hoe je remenergie maximaal omzet in stroom om je accu weer op te laden. Tevens krijg je slimme tips over het laden en preconditioneren van het voertuig.

Het Nieuwe Rijden voor (PHEV) Hybride voertuigen

 

IVeel Plug in hybride voertuigen kunnen 40-70 km volledig elektrisch rijden. Wij leren je welke kilometers van je rit je het beste elektrisch en het beste op de verbrandingsmotor kunt rijden. We leren je de verschillende rij-modi efficiënt gebruiken zodat je zoveel mogelijk kilometers elektrisch en op brandstof kunt rijden.

Het Nieuwe Rijden voor nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor

 

IHet merendeel van de hedendaagse nieuwe auto’s is uitgerust met een turbomotor. Zo’n motor heeft veel kracht onderin (dus bij lage toerentallen) en is juist heel zuinig als je Het Nieuwe Rijden 3.0 toepast. Dus: rijden met lage toerentallen en rustig optrekken. Hoe meer je vergt van de motor, hoe meer brandstof deze verbruikt.

Wil jij ook weten hoe je je werknemers een goede verkeersmindset kunt bezorgen, waarbij ze minder schadegevallen veroorzaken, bewuster rijden en daarbij ook de ecologische voetafdruk voor je bedrijf verkleinen door minder te verbruiken, vraag dan je adviesgesprek aan!