Veilig door de bocht

Dit is onze ‘level 2’ cursus voor motorrijders, gegeven onder een beproefd concept.
Deelnemen kost momenteel €185 voor een hele dag, met ontbijtkoek, lunch en lidmaatschap inbegrepen. 
Lid van Motorsport Vlaanderen?  Dan krijg je een cashback voor deze opleiding!
Lid van BMW motorclub?  Dan krijg je nog eens €20 korting extra!

Deze training staat open voor iedere motorrijder. We verwachten wel dat je de training van MSV 1 – Veilig in het verkeer al gedaan hebt, of minstens het niveau van die oefeningen aan kan en de basisprincipes die we daarin meegeven kent. 

Tijdens deze dagopleiding gaan we dieper in op het rijden van bochten en hoe we dit zo goed mogelijk aanpakken.

De dag starten we met een korte kennismakingsronde en krijg je al meteen enkele begrippen voorgeschoteld.  We gaan daarna even kort opwarmen op een afgesloten terrein met een paar kleine oefeningen, waarna we de baan op gaan.  Tijdens deze rit nemen we enkele typische bochten en bespreken we deze ook, zodat iedereen goed begrijpt welke type bochten er allemaal zijn, hoe we die benaderen en hoe we die door rijden.  Onze docent neemt ook een camera mee, zodat we dit achteraf nog eens kunnen bekijken.

De voormiddag sluiten we af met een lunch, waarna er een korte theoriesessie volgt.  Hierna gaan we de openbare weg op om het ingeoefende in de praktijk te brengen.

Deze rijvaardigheidscursus is er op gericht om je veilig in het verkeer te kunnen begeven en realistische situaties te oefenen om ongevallen te vermijden.

Deze cursus volg je bij voorkeur na MSV 1 – Veilig in het verkeer, met je eigen motorfiets.  Bij groepsinschrijvingen kan iedereen uit dezelfde groep ook samen trainen bij dezelfde instructeur.

Kostprijs: momenteel wordt met Motorsport Vlaanderen bekeken welke cashback er in 2024 kan zijn. (Normale prijs is €185) Je kunt alleszins al boeken, de cashback komt achteraf.

Al lid van Motorsport Vlaanderen? Dan krijg je een cashback.
Lid van BMW Motorclub? Geef dit dan aan bij de inschrijving.  Je lidnummer wordt gecontroleerd en je krijgt nog eens €20 van de club (rechtstreekse afhandeling bij inschrijving.)

Extra voordeel: je bent verzekerd voor persoonlijke ongevallen tijdens de training en je kunt via je mutualiteit tot €20 terugkrijgen! (Vraag je formulier bij je mutualiteit en bezorg dit aan Motorsport Vlaanderen, zodat zij dit kunnen valideren.)

 

Wie zijn de trainers

Al onze trainers hebben het brevet van motard bij de lokale, federale en militaire politie en/of  geven ook les aan motards van de diverse politiezones en de militaire politie.
Wil je dus les krijgen van mensen die dagdagelijks bezig zijn met motorrijden op hoog niveau, dan is dit je kans!
Al de vaardigheden die ze aangeleerd kregen en dagdagelijks toepassen, staan open voor jullie.
We geven al de kennis met plezier door, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren.

Heb je een verkeersvraag waar je al lang mee worstelt? Wel, tijdens de opleiding gaan er zeker momenten zijn waarbij je deze vraag kunt stellen.
We zullen ze dan ook zo goed mogelijk beantwoorden.

 
Wie zijn de trainers?