Motorfietsen – professioneel

Het rijden met een dienstmotorfiets vereist specifieke vaardigheden.  Toch hebben niet alle zones dezelfde behoeften.  Daarom hebben wij verschillende pakketten om uw motorrijders de juiste handelingen bij te brengen, zodat ze veilig hun taak kunnen uitvoeren.

Het gebruik maken van een dienstmotorfiets binnen de professionele werking, geeft veel voordelen.  Ze zijn veel wendbaarder dan auto’s, accelereren veel beter en geven de bestuurder veel meer vrijheid in handelen in het verkeer.  Ze hebben ook nadelen: de bestuurders zijn meer onderhevig aan de weersomstandigheden en ze zijn veel kwetsbaarder.   Het is daarom zeer belangrijk dat de bestuurders hun motorfiets perfect onder controle hebben, weten wat ze moeten doen in gevaarlijke situaties en de juiste mindset ontwikkelen.   Daarnaast is het takenpakket van motorrijders niet bij elke dienst gelijklopend. Binnen dit gegeven bieden wij verschillende pakketten aan, die aansluiten bij jouw behoeften.

Basistraining – 5 dagen

Deze training omvat alle basishandelingen die nodig zijn om het niveau van de motorrijder omhoog te krikken en hem vertrouwd te maken met de dienstmotorfiets.

Basistraining – uitgebreid – 10 dagen

Deze training behandelt de punten uit de basistraining – 5 dagen, maar gaat dieper in op specifieke taken die de motorrijder dient uit te voeren.  De motorrijder zal extra uitdagingen krijgen om zijn motorfiets nog beter te beheersen en zal ook een intensieve 2-daagse bochtenstage krijgen, waarbij de bochtentechniek wordt aangescherpt.  Binnen deze 10 dagen is er ook ruimte om specifieke aspecten, waar een dienst mee wordt geconfronteerd, te behandelen.

Recyclages – opfrissingen

Een training is maar zo goed als het inoefenen van vaardigheden.  Vaardigheden dienen we echter aangescherpt te houden.  Wanneer we een basistraining hebben gehad, is het zeer belangrijk dat we geregeld eens moeten teruggaan naar de basis, alles eens terug kalibreren om dan terug volgens de aangeleerde norm er tegenaan te gaan.

Binnen dit kader bieden wij verschillende opleidingen aan:

  • motorbehendigheid
  • escortetechnieken
  • controles en interventies
  • rijden op verschillende ondergronden
  • bochtenstages

Rijbewijs behalen en aansluitend een voorgezette opleiding?

Dat kan!
Wij hebben een erkende rijschool die uw medewerker kan begeleiden in het behalen van het motorrijbewijs.  Doordat de instructeurs de medewerker vanaf het begin kunnen volgen, weten zij meteen waar deze sterk in is en waar er nog werkpuntjes zijn.  Zo kunnen ze van in het begin van de voorgezette opleiding meteen de juiste accentpunten leggen en uw medewerker perfect opleiding voor zijn taken.  De rijschool is erkend onder het nummer 2876.

 

Motorfiets op oefenterrein.
Moto in het bos
BMW + Yamaha

Wil je meer weten over deze specifieke opleiding(en)?
Contacteer ons hierover zodat wij een perfect op uw maat aangepast programma kunnen aanbieden.