Fiets veilig met je elektrische fiets

Fit en bewust het verkeer in met je elektrische fiets.
Samen gaan we voor een veilige rit!

Waarom?

Steeds meer mensen gaan voor duurzaam vervoer, zoals elektrische fietsen, pedelecs en e-steps, voor hun dagelijkse woon-werkverkeer, vaak aangemoedigd door werkgevers met premies en lease-opties.
Deze positieve trend bevordert niet alleen de gezondheid van werknemers door meer beweging, maar zorgt ook voor een stressvrije en milieuvriendelijke mobiliteit, waarbij werkgevers zich profileren als ecologisch verantwoorde organisaties.
Het is echter van belang dat een opleiding om te rijden met deze voertuigen wordt voorzien, gezien het aantal ongevallen dat helaas nog steeds plaatsvindt. Een grondige opleiding, georganiseerd door de eigen werkgever of dienst, kan bijdragen aan het vergroten van de veiligheid op de weg en het verminderen van risico’s voor zowel de bestuurders als andere weggebruikers.

Wat?

Een opstelling, bestaande uit een parcours met uitdagende oefeningen.
Een opgeleide begeleider zal de mensen eerst inleiden in de begrippen van het elektrisch rijden, de voordelen, de gevaren en de do’s-and-don’t’s.  Met een opfrissing van de regels uit de wegcode, ronden we af.  Hierna nodigen we de deelnemers uit tot het afleggen van het parcours en krijgen ze tips mee om hun stuurvaardigheid te verhogen.
Dit doen ze met hun eigen fietsen, of de fietsen die ter beschikking worden gesteld door de werkgever.  Een samenwerking met een lokale handelaar is mogelijk.
Voor deze opstelling is een voldoende grote, vlakke, verharde ondergrond nodig.

Doel?

De deelnemers bewust laten worden van de voordelen van het rijden met een elektrische fiets of step en hen te wijzen op de uitdagingen.
Zij ervaren persoonlijk hoe het is om met een elektrische fiets of step te rijden en krijgen de nodige tips om hun stuurvaardigheid te verhogen.
Ze beseffen dat wanneer ze zich verantwoord en defensief gedragen in het verkeer ze een leuke, veilige rit van en naar het werk kunnen maken.

Waarom priodrive?

Professionele opleidingen
Focus op veiligheid
Gecertificeerd

Locaties

Temse
Wetteren
Brugge
Uw locatie

Interesse?

Zin om deel te nemen aan deze workshop?

Vraag info