Afleiding in het verkeer. Had je het gezien?

Focus op het verkeer! Dat is zo belangrijk, maar toch hebben we niet alles gezien.  Hoe komt dat toch?

Waarom?

Als we kijken naar de killers in het verkeer, dan zien we daar afleiding staan als één van de grote oorzaken van zware ongevallen.  Dat is toch vreemd?  We weten allemaal dat we niet op onze gsm moeten kijken tijdens het rijden, of die playlist op Spotify eventjes aanpassen, of onze bestemming ingeven op de gps.  En als we rond ons kijken, dan zien we genoeg weggebruikers die dit doen.  Oei, rondkijken … dan zien we ook niet wat e voor ons gebeurt!
Laten we eens samen bekijken hoe dit komt en wat we er aan kunnen doen.

Wat?

Deze workshop kunnen we aanbieden als puur theoretisch, of als theoretisch, aangevuld met een doemoment.
In het theoretische deel wordt gesproken over de gevaren in het verkeer, de moeilijkheden en staan we eens stil met wat nu eigenlijk een ‘goede chauffeur’ is.  Dit gaat onder de vorm van het interactieve groepsgesprek, gestuurd door enkele stellingen en filmpjes.
Hiervoor is een lokaal, met beamer of TV nodig.

Wil je er ook een actief doemoment bij, dan hebben we een ruime geasfalteerde oppervlakte nodig van om en bij de 100 op 30m.
We gaan dan namelijk aantonen dat stopafstanden vaak verkeerd worden ingeschat en dat afleiding veel ernstiger is dan we vaak denken.

Doel?

De deelnemers bewust laten worden dat we onze capaciteiten in het verkeer vaak overschatten en dat afleiding zo gebeurd is, ook al denken we dat we er immuun voor zijn.
Zij verlaten de workshop met nieuwe inzichten en denken na over hun manier van rijden in het verkeer.
Ze beloven zichzelf een bepaalde doelstelling om er voor te zorgen dat ze een nog betere chauffeur worden, dan ze al zijn.

Waarom priodrive?

Professionele opleidingen
Focus op veiligheid
Gecertificeerd

Locaties

Temse
Wetteren
Brugge
Uw locatie

Interesse?

Zin om deel te nemen aan deze workshop?

Vraag info