Mobile Joomla Templates by iPage Reviews

Basistraining

Onze basistraining bestaat uit een deel theorie (wettelijk kader en rij- en kijktechnieken) en een deel praktijk op ons oefenterrein.

Voortgezette training

Bij de voortgezette training wordt het theoretisch gedeelte even kort herhaald, waarna er oefeningen met een hoger niveau volgen.

Specifieke training

Wil je geen algemene training, maar één toegespitst op een bepaald voertuig, dan kunnen we een training volledig op maat uitwerken.

Politie

Gepubliceerd: zondag 01 december 2013

Waar de andere hulpdiensten vaak één taak hebben wanneer ze gebruik maken van het prioritair voertuig, meer bepaald 'zo snel mogelijk ter plaatse geraken', is dit bij de politie anders.

Bij de politie is het aanwezig zijn in het verkeer niet zozeer een middel om ergens ter plaatse te komen.  Het is één van de taken van de politie op zich.
Dat zorgt er voor dat de politie zich ook anders gaat bewegen in het verkeer.
De politie gaat zich ook begeven naar een dringende opdracht en zal zich dan zo net als de andere hulpdiensten gedragen, maar de politie zal ook voertuigen uit het verkeer halen, achtervolgingen inzetten, wegblokkades opzetten, andere voertuigen escorteren, enz.
Om die reden wordt er bij de politietraining dieper ingegaan op de gevaren hierbij, bovenop de algemene training die voor alle hulpdiensten toepasbaar is.

Ook tactisch valt er voor de politie heel wat bij te brengen en dit niet alleen voor de speciale eenheden, maar zeker voor de interventiemedewerkers.
Een groot voordeel is dat deze trainingen gegeven worden door mensen die zelf ervaring hebben met het rijden met een politievoertuig.

politie

Hits: 8117