Wegkapiteit

Erkend
WEGKAPITEIN

Samen met Motorsport Vlaanderen organiseren wij een cursus om MSV-erkend wegkapitein te worden.

Deze cursus bestaat uit twee dagen waarbij dag één gelijk loopt met een training "Veilig in het verkeer".
De tweede dag is specifiek op de taken van de wegkapitein gericht.

Meer info?

Deze training staat open voor iedere motorrijder, doch het is aan te raden om enige ervaring te hebben.

We herhalen tijdens deze opleiding de principes van goed kijken, zithouding, gewichtsverplaatsing, ideale en veilige rijlijnen, gevaren, maar ook de taken van en de gevaren voor een wegkapitein.

Door de juiste verkeersinzichten aan te leren, in combinatie met een goede voertuigbeheersing word je opgeleid om je taken goed en in alle veiligheid uit te voeren.

Deze opleiding bestaat uit twee dagen, waarbij de eerste dag de algemene rijvaardigheid en je plaats in het verkeer benadert (https://www.priodrive.be/motorrijvaardigheid/wegkapiteinen de tweede zeer specifiek over de taken van de wegkapitein gaat.

Voor de eerste dag kunt je vrij een opleiding uit ons aanbod kiezen en daarbij aanduiden dat je ook de opleiding wegkapitein wenst te volgen.  De tweede dag wordt dan in overleg ingelegd, vaak in clubverband, maar dit hoeft niet noodzakelijk.

Deze opleiding is geen verplichting, maar geeft u een kwaliteitslabel dat aangeeft dat u de minimumkwaliteiten bezit om veilig groepen te begeleiden.  Een groot voordeel tegenover collega's die dit label niet hebben!

 
 Na de opleiding ontvangt u een certificaat dat uw deelname bevestigt.
Bochtenstage
In de opleiding erkend wegkapitein kunnen we al onze ervaring als professioneel motorrijder doorgeven.