Het terugkommoment

HET TERUGKOMMOMENT

Wanneer je recent je rijbewijs behaalde, dien je in Vlaanderen na een periode van 6 maanden en voor 9 maanden verstreken zijn deel te nemen aan het zogenaamde 'Terugkommoment'.   Dit werd door de Vlaamse overheid verplicht met als doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers bij bestuurders die nog niet lang hun rijbewijs hebben, te verminderen.
Inschrijven voor de sessies in Temse of Wetteren

PRiODRIVE is het eerste opleidingscentrum uit het Waasland (Oost-Vlaanderen) dat een erkenning heeft gekregen om het terugkommoment voor het rijbewijs te organiseren.

Op onze locatie in Temse, bij Sint-Niklaas, ontvangen onze coaches, die ervaring hebben in het lesgeven aan gespecialiseerde diensten, jullie in een toffe sfeer en zorgen we er voor dat deze halve dag opleiding als echt nuttig wordt ervaren.

Hieronder kun je alle beschikbare data terugvinden.  Staat er geen enkele datum bij die je past of heb je nog een vraag die niet in de faq staat, stuur gerust een mailtje naar inschrijvingen@priodrive.be.

Tot binnenkort!

Ben je niet zeker of je het terugkommoment moet volgen? Via uw burgerprofiel kun je dit nakijken: BURGERPROFIEL

 

Wat is het terugkommoment?

Het terugkommoment is een opleiding van 4 uur en vindt plaats in een groep van 6 tot 18 personen.
U moet na het terugkommoment geen examen afleggen.

 

Wanneer moet ik komen?

U wordt via een oproepingsbrief op de hoogte gebracht om het terugkommoment te volgen, ongeveer 3 weken voor de start van de periode waarin u het terugkommoment moet volgen.

 

Ik heb geen brief gekregen!

Als u 10 dagen voor het begin van die periode (die u zelf kunt berekenen - 6 maanden na de datum waarop u uw definitief rijbewijs B hebt ontvangen) nog geen uitnodigingsbrief ontvangen hebt, kunt u een duplicaat opvragen via het Contactpunt van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken

 

Ik ben niet op tijd, kom niet, mag niet deelnemen of heb me foutief geregistreerd.

Te laat komen op een opleiding heeft grote gevolgen.  Wij dienen voor aanvang van de opleiding iedereen te registreren via een online platform en op het aanvangsuur wordt dit ook effectief aangeduid.  Eenmaal dit gebeurd is, kan er niemand meer geregistreerd worden.  Dit wil zeggen dat we op het voorziene aanvangsuur ook effectief starten. Kom je te laat, dan kun je niet meer deelnemen.  Is er op dezelfde dag nog een plaats in een volgende sessie, kunnen we nakijken of je daar nog bij kunt aansluiten. Is dit niet mogelijk, dan zul je een nieuwe sessie moeten boeken en opnieuw moeten betalen. Wees dus zeker op tijd.  Ook wanneer je helemaal niet komt opdagen, om welke reden ook dien je je sessie te herboeken.
 

Wanneer moet je het TKM niet volgen?

Je moet het terugkommoment niet volgen als je jouw laatste voorlopig rijbewijs hebt aangevraagd voor 01.10.2017, ook al was dit voorlopig rijbewijs niet meer geldig op de dag van het praktijkexamen.  Wil je echt zeker zijn, stel je vraag aan het contactpunt.
 

Ben ik verplicht om dit te volgen?

Ja, het terugkommoment is verplicht te volgen tussen de 6e en 9e maand na het effectief behalen van jouw rijbewijs. Neem je niet deel, krijg je een boete tot €4000.
 

Wat kost het?

Deze prijs ligt vast en bedraagt momenteel €102.  Ben je te laat ingeschreven, dan betaal je nog eens €51. (max 2 maanden).  Daarna word je beboet.
Zorg ervoor dat je tijdig inschrijft!
 

Wat mag ik verwachten?

De halve dag bestaat uit drie delen.
Een onthaalmoment, drie praktische oefeningen en een groepsgesprek nadien.
Tijdens de praktijk bekijken we de invloeden van alcohol, snelheid en afleiding.

Kan ik een terugbetaling krijgen?

Het is de verantwoordelijkheid van de inschrijver om er voor te zorgen dat hij/zij aan alle voorwaarden om het terugkommoment te volgen voldoet.  Als opleidingscentrum kunnen wij pas op het moment dat wij de deelnemers registreren op de opleidingsdag zelf, zien of je kunt deelnemen of niet.  Wanneer je dus te vroeg geboekt hebt, te laat met boete of over je toegelaten termijn zit merken wij dat pas op het moment zelf. Het online systeem weigert je op dat moment.
Enkel in het tweede geval kun je nog deelnemen, mits je onmiddellijk ter plaatse je boete betaalt (€51). Wij regelen dit dan verder met de overheid.

Wanneer je echter in de andere twee gevallen zit, je komt te laat of je annuleert laattijdig om welke reden ook , heb je een betalende plaats van iemand anders ingenomen.  Om die reden kan er geen terugbetaling gebeuren.

Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor de aanvang van de opleiding.  Het verplaatsen van de opleidingsdag kan onder dezelfde voorwaarden.

Indien een opleiding niet kan doorgaan van ons uit, engageren we ons om u zo snel mogelijk een alternatieve datum aan te bieden.  We verwittigen u zo snel mogelijk mocht dit voorvallen, maar wijzen er op dat dit ook op de lesdag zelf kan gebeuren als er deelnemers niet opdagen en het verplichte aantal deelnemers niet gehaald wordt.

Aangezien we als opleidingscentrum op voorhand niet kunnen zien of je al dan niet aan de voorwaarden om deel te nemen voldoet, is het aan de inschrijver zelf om dit na te gaan.  Blijk je niet te mogen deelnemen, om welke reden ook, is er geen terugbetaling mogelijk.

 
© 2021 All Rights Reserved. PRiODRIVE bvba en het Belgisch instituut voor vervoers- en rijopleidingen